Elelektronikudvikling

eksempler på opgaver jeg har løst i de sidste år
Den første prototype til en PC-lydoptager med brugervenlig betjening

Herover den første prototype til en digital lydoptager baseret på en PC. PC-en kører et linux-program som er udviklet af Hans Schou efter mine kravs-specifikationer. Alle funktioner kan aktiveres fra en fjernbetjeningsenhed med 7 knapper,tiden vises på et 7-cifret lysstærkt display og optageniveauet på  et peakmeter med 16 niveauer.

PC-en er hjertet i det hele, men alt styres fra de to bokse vist herunder. Til venstre den færdige fjernbetjeningsboks, til højre boksen som rummer samtaleanlæg og styringen af signaler, således at man under indlæsning kun behøver at benytte de tre nederste knapper: Rød for optage  - "Edit" (kontrol og fejlretning) og "Stop".
Formålet med systemet er, at det skal kunne optage lyd fra en mikrofon - med så enkel betjening som muligt  - og aflevere de færdige wav-lydfiler til et netværk med Windows-maskiner.

Den færdige fjernebetjeningsboks sammen med samtaleanlægget

Udviklingen foregik i tæt samarbejde med KKB-lyds personale således at det færdige system i videst muligt omfang lever op til deres behov, krav og ønsker.Til Høje-Taastrup Kommune er der leveret et komplet optage- og  redigeringssystem bestående af en blæserløs PC med speakrec SW og tilhørende kontrolboks. Lyden optages på en USB-stick, denne flyttes over i PC hvor redigering og evt. konvertering til mp3 - format udføres. Endelig brændes den CD der benyttes som master i CD-kopieringsanlægget.
Som operativ-system på PC-en er valgt KUBUNTU - til redigering og konvertering til mp3-format benyttes AUDACITY
- CD'er brændes med K3B og endelig kan tekstbehandling foretages med Open Office.
Al software i PC-en er gratis, og programmerne fås til både MAC og WINDOWS og driller det er der masser af gratis hjælp at finde på nettet.

Herunder et par billeder fra Høje-Taastrups Kommunes lydbibliotek, den grå/blå kasse bag hovedtelefonen er den PC som kører speakrec-programmet. Den betjenes vha kontrolboksen, som mikrofon-forforstærker benyttes en lille bordmikser med phantom-power .

et optagestudie baseret på speakrec

linux PC med AUDACITY-lydprogram


Lidt mere om speakrec på  Hans Schous hjemmeside

Kbh Kommunes Lydavis   Her kan du høre dagens lydavis m.fl. altsammen optaget vha speakrec.


Retur til hovedside


Opdateret 20.02.2009
Valid HTML 4.01 Transitional